X
 28.11.2021 Наша тема

Кога бев студент со проф. Ивица Милевски, македонскиот шампионски кантер-тим, казна затвор за лажни ковид-сертификати...

Што пишувавме неделава:

Кога бев студент со проф. д-р Ивица Милевски: испитите ги подготвував за 10 до 20 дена, а учев по 10 часа на ден: На студиите ја имав таа среќа да бидам во тим со тројца колеги од Куманово, па не само што се дружевме на факултет туку и мошне често заедно ги подготвувавме испитите, ги споделувавме нашите студиски маки, се договаравме што и како да работиме, вели проф. д-р Ивица Милевски

Играта ни станува професија, вежбаме и до 6 часа, сакаме да се видиме на врвот, вели Јане од шампионскиот кантер-тим: Најдобар резултат од македонската репрезентација остварил Павле Стојановски со 24 убиства и 4 асистенции. Јане Апостолоски вели дека ова е првпат за македонскиот е-спорт, македонски тим да стане светски шампион во барем еден наслов од игри, во случајов „Counter Strike: Global Offensive“

До 3 години затвор или парична казна за користење лажен ковид-сертификат: МВР апелира да се почитуваат мерките и потсетува на казните. Граничната полиција за само една недела открила 4 лажни ковид-сертификати, а Државниот пазарен инспекторат од август досега има извршено 1.280 инспекциски надзори и затворени се вкупно 20 угостителски објекти.

Државата мора да стимулира истражувања, вели проф. д-р Борче Треновски добитник на наградата за најдобар научник: Проф. д-р Борче Треновски од Економскиот факултет при УКИМ годинава ја доби наградата „Најдобар научник во областа на општествените науки“. Oва признание е највисоко во областа на општествените науки, а секоја година го доделува Универзитетот за покажани врвни резултати во научноистражувачката дејност и негова афирмација.

Интервју со Светлана Димитриевска: Создаваме одлични пијанисти, иако сме мала држава: Пијаното бара голема посветеност и време, кое децата го немаат. Мислам дека треба да ги осовремениме програмите, да се вклучат апликации кои дополнително ќе ги мотивираат децата, ќе им го задржат вниманието, вели Димитриевска

Парите за студентски оброк ги нема, надлежните ветуваат дека ќе ги исплатат по административните проверки: Вториот рок за аплицирање за бруцошите траеше до 31 октомври и во тек е разгледување на пристигнатите апликации, како и административна проверка на податоците од страна на други институции.

Интервју со Светлана Димитриевска: Создаваме одлични пијанисти иако сме мала држава: Интересот, ентузијазмот и желбата за изучување инструмент се големи на почетокот на образованието. Но, за жал, како што расте потребата од ангажман, така опаѓа интересот. Пијаното бара голема посветеност и време, кое децата го немаат. Мислам дека треба да ги осовремениме програмите, да се вклучат апликации кои дополнително ќе ги мотивираат децата, ќе им го задржат вниманието, вели Димитриевска.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наша тема