X
 29.11.2020 Култура

Вака изгледа грамофонска плоча под микроскоп

Грамофонските плочи се враќаат во мода поради нивната уникатност. Она што ги прави неверојатни е нивната текстура.

Доколку погледнете грамофонска плоча под микроскоп, ќе добиете совршена слика за начинот на кој функционира плочата. Линиите на плочите што ни ја даваат мелодијата изгледаат како котлини и долини кога се гледаат под микроскоп.


Фото: University of Rochester: URnano


Фото: University of Rochester: URnano


Фото: University of Rochester: URnano


Фото: University of Rochester: URnano

Автор: Амар Едиривира
Извор: thevinylfactory.com
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура