X
 18.02.2015 Култура

Филмови првично забранети за деца под 17 години

Кога еден филм поминува низ рејтинг процесот на MPAA (Motion Picture Association of America), овие рејтинзи се движат од G до NC-17, (G-General Public, односно генерална публика) и NC-17 (No children 17 and under admitted - Забранет за деца под 17 години).

 

1


Со тоа се намалува веројатноста филмот да биде успешен со оглед на тоа што елиминира голем број на гледачи од публиката. Затоа, овие филмови треба да поминат низ процес на остранување на сцени со цел да стигнат до R рејтинг (Restricted - oграничено) за да бидат пошироко објавени, и да имаат шанси да бидат профитабилни.

Ви нудиме неколку познати филмови кои првично го добиле рејтингот NC-17, такашто морале повторно да кратат сцени за да достигнат R рејтинг.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура