X
 22.11.2016 Уметност

4 анимирани поеми на Буковски

Збровите напишани од страна на Чарлс Буковски инспирираат многумина читатели. Неговите приказни сега можете да ги погледнете и како анимации, кои се достапни на Интернет.

Адаптацијата на Џонатан Хоџсон  на „The Man with the Beautiful Eyes“ дава живописна форма на поемата на Буковски, која нема да ве остави рамнодушни.Ништо помалку вредна и убава не е и делото на Моника Умба за поемата „Bluebird“.The Laughing Heart“ – поема која го советува читателот да не остави својот живот да потоне, бидејќи секогаш има излез и решение. „Не можете да ја победите смртта“, пишува Буковски, „но можете да ја победите смртта во животот, понекогаш.“ Бредли Бел изработил анимација за ова дело на Буковски.И на крајот,  „Roll the Dice”.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност