X
 18.12.2018 Образование

Во одделението на Гоце Бумбарски нема домашни задачи

Домашните задачи ја развиваат одговорноста, но кога се преобемни и го оптоваруваат ученикот, дури и за време на викендите, имаат спротивен ефект. Со овој став се согласни педагозите, а и дел од наставниците. Но, за жал, многу од нив на учениците им даваат премногу домашни задачи кои не им оставаат простор да се одморат по напорниот ден на училиште.

Гоце Бумбароски, одделенски наставник во Основното училиште „Кочо Рацин“ од Прилеп, не се вбројува во овој тип на наставници. Во неговото одделение домашна задача не постои како форма, тој им дава домашна активност.

Прочитајте повеќе на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование