X
 20.04.2021 Образование

МОН ги објави резултатите од конкурсот за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конкурсот за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески.

По повод одбележувањето на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, МОН минатиот месец го распиша конкурсот, а право на учество имаа сите основци. Како што беше наведено во конкурсот, доделени се вкупно 27 награди само за освоено прво место, во секоја категорија, за секое одделение од основното образование.

ТУКА можете да ја видите листата со најдобри ликовни творби/фотографии, а ТУКА листата со најдобри поетски и творби во расказ.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование