X
 20.07.2018 Образование

Оставете ги да се извалкаат, да помогнат низ дома, да измислуваат чудни приказни, советува едукаторот Сања Петровска

Презаштитничкото однесување е непријател на креативноста. Оставете ги децата да истражуваат. На тој начин осознаваат нови работи

Креативноста не е талент што е изразен кај поединци, туку напротив – постои и тлее кај секоj човек. Најважно е уште од најрана возраст да ги поттикнеме децата оваа способност да ја ослободат и да ја доразвиваат, вели Сања Петровска, едукатор во едукативен центар. Во детството креативноста, како и сè друго, се отсликува и се надградува преку играта. Како може родителите да придонесат за развојот на креативноста кај децата?

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование