X
 10.09.2018 Живот

Доктор без пауза. Две децении гинекологот Димитар Гетов деноноќно и прегледува и породува во Валандовско

Општина Валандово има еден единствен матичен гинеколог, а има околу 12 илјади жители, над 3.500 семејства, едно породилиште и само пет акушерки. Д-р Димитар Гетов има над 6.500 пациентки, и не само од валандовската општина, туку и од Дојран, Богданци, Гевгелија, Струмица... Има и два телефона за постојано да е достапен за секое породување, за секое крвавење, за секој транспорт до болница... И тоа веќе 20 години.

Приказната за д-р Димитар Гетов прочитајте ја на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот