X
 16.04.2020 Образование

Коронавирусот спои повеќе од 26.000 наставници од Балканот - во група си помагаат со онлајн-учењето

Наставниците од поранешните југословенски држави се собираат во група на „Фејсбук“ и си помагаат меѓу себе со онлајн-наставата. Групата „Наставничка мрежа“ во текот на пандемијата брои повеќе од 26.000 просветни работници. Има 40 администратори, а од нив четворица се од Македонија, досега сите прогласени за најдобри наставници на екс ју-просторите.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование