X
 14.02.2017 Култура

Кои се најстарите словенски градови?

Постојат бројни антички градови на денешните словенски територии. И покрај тоа што словенските племиња започнале да ги населуваат областите на денешните словенски градови многу подоцна, важно е да се споменат некои од најстарите, континуирано населени градови кои изобилуваат со богата историја денес и кои успеале да преживеат и поддржат различни култури.

стари

Линк до галеријата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура