X
 23.06.2024 Живот

За Александар, кој магистрира на „Харвард“, по скалилата на успехот со Петар Горко, што нуди ФЕИТ за студентите... Што пишувавме неделава?

Што нуди ФЕИТ за идните студенти: „Не може да се замисли стопанска гранка во која инженерите од ФЕИТ немаат важна улога“

На ФЕИТ може да се студира Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија, Електроенергетика и проектен менаџмент, Електроенергетски системи, Компјутерско системско инженерство, автоматика и роботика, Компјутерски технологии и инженерство, Компјутерско хардверско инженерство и електроника и Телекомуникации и информациско инженерство.

Александар Лазовски магистрира на „Харвард“ со просек 10,00: „Се надевам дека ќе имам можност да придонесам за подобрување на образованието во Македонија“

Александар Лазовски магистрира на „Харвард“ со највисок просек и ни раскажа за аплицирањето, впечатоците од студирањето, професорите, начинот на учење, како и за животните лекции што ги стекнал.

Интервју со Орнела Гани, младински активист: „Кога младите се гледаат себеси како лидери, тогаш е голема веројатноста да станат двигатели за промена“

Орнела Гани е дипломиран социјален работник и иден магистер по меѓународни односи, граѓанска активистка која вложува напори да ги вклучи младите да инвестираат во своето формално и неформално образование и да бидат активни во своите заедници, да учат едни од други и заедно да се стремат кон позитивни општествени промени.

По скалилата на успехот со Петар Горко: „Сцената лекува ако актерската професија ја доживуваш од дното на душата“

Кристијан де Невиет во претставата „Сирано де Бержерак“, потоа Магбет, Хенри Шести, па Хенри Осми од Шекспир, Тито во проектот на Бранко Брезовец... долга е листата со одиграни претежно главни улоги во театарската кариера на еден од најмаестралните актери на македонското и битолското глумиште - Петар Горко. Годинава навршува 3,5-децениска плодна работа на театарската сцена, која наесен ќе ја прослави преку заеднички настап со Камерниот оркестар од Битола.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот