X
 29.09.2015 Култура

Најдете го скриеното значење во илустрациите


Делата на уметникот Патрик Свинсон се навидум едноставни. На прв поглед гледате линии и бои кои едноставните нацрти ги прават да изгледаат јасни во пораката која ја испраќаат. Но, веќе следниот момент забележувате нешто ново, што сосема ја менува сликата.

Свинсон успева да вклучи повеќе слоеви значење во своите илустрации со допирање секакви теми. Повеќе негови дела погледнете во галеријата.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура